Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2007 18:25 - NeShTo Za LuBoVtA
Автор: feishin Категория: Музика   
Прочетен: 1724 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Важното е да си влюбен, другото ще се нареди от само себе си. С подобно романтично отношение връзката ти може да продължи няколко прекрасни седмици. А ако искаш повече? Статистиката показва, че всяка пета двойка на възраст между 14 и 17 години се разпада след два месеца.

image

1 Обичай и показвай любовта си
Любовта е първото и най-важно условие, но не по-малко важно е да показваш тази любов.С (искрени) комплименти, горещи целувки или малък изненадващ подарък (мила картичка например) можеш непрекъснато да доказваш на своя партньор колко го обичаш.

image

2 Страстни чувства
В първите месеци на една любов всяко докосване, всеки поглед и всяка усмивка са изпълнени с искрена страст. Опитайте се да запазите тези чувства и по-късно, когато първоначалната еуфория от влюбването ще се успокои и връзката ви ще навлезе в по-зрял етап.

image

3 Обвързаност и свобода
Искате да се чувствате сигурни и защитени в своята връзка, но и да се забавлявате с други хора дори когато не сте заедно? Дайте си необходимата свобода и за двете неща. Това внася разнообразие, съхранява независимостта ви и не оставя шанс на скуката. Освен това – разстоянието създава желание.

image

4 Изслушвай и проявявай разбиране
В добрите връзки партньорите предусещат настроенията си и се съобразяват с тях. Когато някой говори за проблемите си, обикновено не иска съвет, а просто има желание другият да го изслуша. Понякога разбиращо кимване и усмивка са достатъчни като проява на внимание.

image

5 Карай се и прощавай
Ако нещо те притеснява, го кажи дори ако има опасност да се стигне до скандал, просто се опитай да не избухваш веднага. Запази спокойствие и се постарай да се придържаш към проблема, като спазваш някои основни правила (виж карето по-долу). И най-важното – след скандала се сдобрете!

image

6 Забавлявай се и се смей
Ако наистина се забавляваш със своя партньор, няма да е никакъв проблем да простиш малките му недостатъци. Разказвайте си смешни истории, играйте игри, танцувайте! Смехът отпуска, сближава и помага да се справите с всички проблеми.

image

7 Приеми малките недостатъци
Никой не е перфектен. Ти също не си. Но ти харесва другите да те приемат и обичат такъв, какъвто си, нали? Твоят партньор се чувства по същия начин, затова му позволи да бъде себе си и го обичай такъв, какъвто е. Това, разбира се, не изключва малките компромиси, които понякога се налагат в името на връзката.

image

От какво страда любовта:

  • Малко лично пространство
  • Силна ревност
  • Изневяра
  • Честа критика
  • Липса на сексуален интерес
  • Липса на доказателства за любов

Когато се карате:

Да!

- Говори за своите чувства: обясни какво чувстваш и какво би ти се искало да се случи, а не къде греши той/тя. Един пример: не казвай: „Ти винаги закъсняваш!“, а: „Чувствам се ужасно, когато трябва да чакам толкова дълго. Моля те, обади се следващия път.“
- Остави другия да се изкаже и слушай: няма един-единствен правилен или грешен вариант. Целта е да намерите златната среда.
- Бъди честен: това означава да се поставиш на негово/нейно място и да се опиташ да погледнеш на нещата през неговите/нейните очи.
- Кажи нещо положително: това отваря ушите и сърцето. Критиката се понася по-лесно, когато е придружена с похвала.
- Бъди готов на компромиси: малкият успех също е успех.
- Вземи си почивка: преди да се обидите и нараните взаимно, си кажи едно „Стоп!“ наум, вдишай и отложи разговора за малко по-късно.

Не!
Без преувеличения: обобщения като „винаги“, „никога“, „никого“. Те няма да ви донесат никаква полза.
Без стари истории: става въпрос единствено за това, което се случва в момента.
Не се разсейвай: остани концентриран върху конкретната ситуация.
Не вменявай чувство за вина: ако се опитваш да накараш другия да почувства угризения на съвестта, няма да стигнете до никъде.
Без упреци: който е принуден да се защитава, спира да слуша.

 

image

 

5 съвета как да намериш любовта


Животът може да е дяволски несправедлив! Навсякъде виждаш целуващи се двойки, а ти си сам... Понякога наистина е трудно, когато си нямаш приятел или приятелка. Но това ще ти помогнеш да се справиш:

Не си създавай прекалено високи очаквания!
Отговори честно: за какъв човек мечтаеш? За някой, който е мил като ангелче, но и забавен? Някой, който има прекрасен характер, но и изглежда добре? Ако вече си изградил в главата си образа на мечтания принц или принцеса, не е чудно, че все още си сам. С подобни завишени очаквания пропускаш много подходящи хора, затова се събуди и се огледай внимателно. Но не се оставяй да те заблудят! Дори в компанията ти да е суперважно, някой да носи маркови дрешки, да пуши и да пие, ако решиш да избираш по тези критерии, най-вероятно ще се разочароваш. Обикновено е много по-истинско с хората, които на външен вид не изглеждат толкова перфектни.

Преодолей страха!
Стесняваш се да заговориш някой, който ти харесва? Вечното ти изчервяването те докарва до лудост? Всъщност не е важно да си чак толкова отворен, за да заговориш някого. Помисли си, че нямаш нищо за губене, само можеш да спечелиш... Може би е добре като начало да „потренираш“ с хора, които не означават нищо за теб. Например в магазина, в ресторанта или дори на улицата – попитай за посоката, за часа, за дребни монети. Ще видиш, че реакциите на хората към теб са много по-приятелски, отколкото си мислиш. Когато се убедиш в това и добиеш увереност, можеш да опиташ с някой, когото наистина харесваш.

Потърси нови контакти!
Ако си стоиш непрекъснато вкъщи и чакаш някой да позвъни на вратата ти, трудно ще откриеш нови приятели, да не говорим за голямата любов. Затова основното, което трябва да направиш, е да се постараеш да разшириш своя приятелски кръг. Най-лесно би било да започнеш да посещаваш места, където хората на твоята възраст правят нещо заедно – можеш да се запишеш на курсове по танци, да участваш в някоя театрална група или да отидеш на лагер с целия клас. Това е най-лесният начин да откриеш хора, които споделят твоите интереси! При това е важно да си дадеш сметка за своите силни страни – това ще те направи много по-самоуверен и атрактивен.

Скъсай окончателно със самотата!
Колкото и тъжен да се чувстваш понякога, има моменти, в които самотата се оказва доста по-удобна, нали? Защото тъгата и хленченето всъщност са много по-лесни от това активно да се опиташ да спечелиш някого. При търсенето на приятел разочарованията са много по-чести от късмета. И когато се случи да се разочароваш, е нормално да ти се прииска да се скриеш дълбоко в черупката си. Но идва момент, в който трябва да излезеш и отново да се отправиш в търсене на подходящия човек. За да успееш, е важно преди всичко едно – бъди себе си. Не се влияй непрекъснато от мнението на другите, а казвай какво мислиш, без да се притесняваш. Това винаги се оценява.

Подобри излъчването си!
Симпатията или антипатията между двама души се усеща още след първите няколко секунди. Повечето от нас вече са се научили да възприемат и оценяват куп сигнали, които изпраща човекът отсреща. При това външният вид и облеклото съвсем не са определящи. Много по-важно е общото излъчване. А ти можеш да направиш много за своето. Застани пред огледалото и се опитай да изразиш различни настроения – смей се, бъди тъжен или сериозен. Ако например главата и раменете ти са приведени надолу, когато се смееш, това означава ниско самочувствие. Повдигни брадичката и се изправи – по-добре е, нали? И най-важното – научи се да харесваш себе си!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: feishin
Категория: Музика
Прочетен: 77168
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930